Uzun zamandır aklımda cupcake yapmak vardı ama bir türlü üzerimdeki üşengeçliği atıp denemeye cesaret edemedim.Geçen haftalarda A101 e sevimli cupcake kalıpları gelince bir paket aldım ve bu alışveriş bahanesiyle de cupcake yapmaya karar verdim!:)
Öncelikle ben aşağıdaki tarifin yarısını denedim, aynı anda kardeşimin ısrarıyla limonlu kek yaptığımız için...Ama şimdi keşke tarifin hepsini deneseydim diyorum çünkü ortaya pastanelerde bulabileceğimiz bir lezzet çıktı; ailecek bayıldık!
Malzemeler:
4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
80 gram benmari usulü eritilmiş bitter çikolata
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 buçuk su bardağı un
İç Dolgusu İçin:
1 paket hazır böğürtlenli sos ya da reçel (damak zevkinize göre farklı soslar da deneyebilirsiniz)
Kreması İçin:
400 ml sıvı krema
400 gram sütlü çikolata
1 tatlı kaşığı tereyağı
Yapılışı:
Öncelikle kremamızı hazırlıyoruz; 400 ml sıvı kremayı tencereye koyup kısık ateşte kaynatıyoruz.Kaynadıktan sonra içerisinde 400 gr sütlü çikolatamızı ekliyoruz.İyice eridikten sonra bir tatlı kaşığı tereyağı da ekleyip, karıştırıp ocağı kapatıyoruz.Bir süre dışarıda beklettikten sonra yaklaşık iki saat buzdolabında bekletiyoruz.Krema ilk başta sıvı gözükebilir ama sonrasında katılaşacaktır.
Sıra geldi keke! 4 adet yumurta ve 1 bardak şekeri çırpıyoruz ta ki bembeyaz olana kadar.Daha sonra içerisine, 80 gram benmari usulü eritilmiş bitter çikolata ekliyoruz.Benmari usulü eritilmiş çikolata için; 80 gram çikolatayı cezveye koyup, içerisinde kaynayan su olan bir tencerenin üzerinde suyun buharıyla eritebilirsiniz.Daha sonra sıvı yağ ve sütü de ekletip çırpıyoruz.Vanilya, kabartma tozu ve unu da ekleyip karıştırıp işlemimizi bitiriyoruz.
Sıvı kek karışımızı uygun cupcake kalıplarının yarısına kadar koyup, önceden ısıtılmış 150 derece fırına koyuyoruz ve pişmesini bekliyoruz.Kalıplarınızın ebatına göre pişme süreniz değişecektir, benim cupcakelerimin pişmesi yaklaşık 30 dakikayı buldu :)
Cupcakelerimiz piştikten sonra fırından alıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.Soğuduktan sonra ortasını oyup böğürtlen sosunu koyuyoruz. İsterseniz oyulan kısmı kapak olarak üstüne örtebilirsiniz, ben ilk denemem olduğu için kekin tadına bakmak için o küçük parçacıkları yedim :))
Son işlem olarak dolaptaki kremamızı alıp cupcakemizin üzerini süslüyoruz.Ben bizdeki pasta süsleme şırıngası ya da artık ona ne deniliyorsa, kırıldığı için kremayı buzdolabı poşetine koydum ve onun yardımıyla sıktım.Daha sonra da üzerini evde bulunan hazır pasta süsleriyle süsledim :) Sonuçta harika bir lezzet çıktı.Hepimize afiyet olsun!! :)
Cupcake'i boşver o kağıt kaplarla aşk yaşıyorum şuan :D
YanıtlaSilEllerine sağlık,afiyet olsun güzel görünüyor. ^_^
Cıkss cıkss :D Orada şahane cupcake yapmışım oldu mu bu yorum:p
SilŞaka bir yana ben de çok sevdim keşke daha çok alsaydım! :(
Ellerine sağlık harika görünüyor :)
YanıtlaSilTeşekkür ederim :) Denemelisin, oldukça lezzetliydi!
SilHimmm nefis gorunuyor ellerine saglik 😊😊
YanıtlaSilTeşekkür ederim! Senin de çok güzel japon yemeklerini gördüm onlara da zaman buldukça el atacağım :)
SilZamanım olsa da keşke tariflerinin hepsini denesem,çok güzeller ^^
YanıtlaSilİnsan farklı şeyler deneyince çok mutlu oluyor ama zamansızlık gerçekten kötü :(
SilSalam. Mimlədim səni. Mim olan yazını səbirsizliklə gözləyirəm/bekliyorum ;)
YanıtlaSilBakıyorum hemen :)
SilBir sorum olacak, bu kalıplar tek kullanımlık mı oluyor? ^^
YanıtlaSil