Ortalıkta görünmüyorsam ya blog tasarımı yapıyor ya da kişisel meselelerimle uğraşıyorumdur.Belki de uzaylılar tarafından kaçırılmışımdır, kim bilir?

Cumartesi, Haziran 25, 2016

Kore Yemeği; Bibimbap Tarifi

Sawako Kuronuma Cumartesi, Haziran 25, 2016



Durdum, durdum! Ramazanda bibimbap yapacağım diye tutturdum çünkü takıntılı olmak bunu gerektirir.Söylenenlere göre insanın canı, tadını bilmediği bir şeyi çekmezmiş ama ben inatla iftar yemeğinde masada bibimbap görmek istedim ve sonunda yaptım! :))


Öncelikle benim kullandığım malzemelerden bahsedeyim;

1 küçük patlıcan
1 küçük kabak
Birkaç yaprak ıspanak
1 havuç
1 yumurta
Yarım su bardağı pirinç
Soya sosu
Susam
Pul biber
Sıvı yağ


Yapılışı

Yarım bardak pirinci 1 su bardağı su ile pişirdim.Bu işlemde yağ kullanmadım ama azıcık tuz ekledim.

Tarifte kullandığım sebzeleri, uzun ve ince bir biçimde kestim ve her birini ayrı ayrı az bir yağla kavurdum.Dikkat kızartmıyoruz kavuruyoruz.

Küçük bir tavada bir yumurtayı sarısı pişmeyecek şekilde pişirdim.



Daha sonra tabağımın içerisine önce pilavı daha sonra kavrulmuş sebzeleri en üste de yumurtayı koyup susam ve pul biberi ekledim, tabi bir de soya sosunu :) En sonunda da hepsini karıştırdım.



Tadı oldukça lezzetliydi, bizim niye bu tür şeyler aklımıza gelmedi ki diye düşünürken annem atıldı "Sebzeli pilavın üzerine yumurta koymuşlar" diye :)) Annemin bakış açısı yüzünden dünya mutfağından soğuyabilirim.

Ben yaptım siz yapmayın!Aç karnına kafam çalışmamış olacak ki malzemeleri bol bol koymuşum.Normalde tek başına birkaç kaşık pilav yiyebilen bir ben için yarım bardak pilav çok fazlaydı.Onun yerine 3 kaşık pirinç üzerine bir parmak fazla gelecek kadar su konulabilir.Sebze miktarları ise azaltılmalı; yarımşar olmalı her biri :)




 Benim yaptığım resmen iki kişinin yiyebileceği kıvamdaydı.Tabi ben kalanını yarın yerim deyip dolaba koydum, bir sonraki gün pirinç tanelerinin morardığını gördüm.İki ihtimal var; ya yemek çok kolay bozuluyor çünkü buzdolabımız oldukça kalitelidir ya da patlıcanlar rengini pirinç tanelerine verdi.Ben ürkerek kalanı çöpe attım orası ayrı :)  

Bir sonraki hedefim pirinç lapası çorbası pişirmek bakalım onu hangi ara yapacağım :)

Not 1: Başka sebzeler de kullanabilirsiniz, önemli olan rengarenk gözükmesi
Not 2: Ben yeterince ince doğramamışım kavurmak zor oldu ama havuçları rendelerseniz işiniz daha kolay olur.
Not 3: Koreliler farklı soslar da kullanıyor bu tarif için biz de o soslar kullanılmadığından ben de kullanmadım.Zaten tarif bu şekilde bile lezzetli ama ağır, muhtemelen farklı soslarla daha ağır olacaktır :)

18 yorum:

  1. Sanırım koreliler sıvı yağ yerine susam yağı koyuyorlar :) Eline sağlık afiyet olsun :)

    YanıtlaSil
  2. Farklı bir yemeğe benziyor. Doğrusu tadını çok merak ettim. :) sana afiyetler olsun canım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Annemin tanıtımıyla; sebzeli pilavın üstü yumurta gibi :))

      Sil
  3. Ellerine sağlık :) Bu kadar kolay yapıldığını bilmiyordum, hemen deneyeceğim, tarif için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  4. Ben de tavuklu onigiri yaptığımda annemler neden bu bildiğin tavuklu pilav demişti..... Ebeveynler biraz zor :'D Ama tarif leziz görünüyor deneyeceğim *-*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sonra neden mutfaktan uzak duruyoruz :D Soğutuyorlar bizi, oysaki biz dünya mutfağına atılacağız önümüzü açmıyorlar :))

      Sil
  5. Dizi yadafilm izlerken yeni bir yemek görünce hemen denerim bende ama nedense bibimbapa karşı ön yarğılıyımdır çünkü pilavın içine sebze konmasını zaten sevmem birde benim gördüğüm tarifler de hep soğan vardı soğan olan hiçbirşey yiyemiyorum tadı çok baskın geliyor. Ama sen koymamışsın önyargılarımı yıkıp bunu deneyebilirm :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Soğan bu aralar miğdemi rahatsız ediyor, o yüzden pek el atmıyorum :)

      Sil
  6. Ellerine sağlık. İnsanın canı tadını bilmediği şeyi çekmez diyorsun ama ben oruçluyken bebek maması görünce bile canım çekiyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya ben de sürekli pirinç unuyla yapılan bebek mamasından istiyorum.Büyümeyen bebekler olarak işimiz zor :))

      Sil
  7. Ellerine sağlık çok güzel görünüyor farklı şeyler denemeyi severim mutlaka denicem.

    YanıtlaSil
  8. Bende fırsat bulursam yapacağım ^^ Çok lezzetli görünüyor ayrıca :) Ellerinize sağlık Sawako Unni

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, umarım denediğinde beğenirsin ;)

      Sil
  9. Çok denemek istiyorum ama yumurtayi ekmeksiz çiğ çiğ yiyemiyorum midem bulanıyor 😔

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yumurtasız yap diyeceğim ama o zaman da tadı öyle olmaz :)

      Sil

Yorumlarınız için teşekkür ederim! :)
Fikrinizi belirtmekten çekinmeyin..
Unutmayın!Sadece link ve hakaret içerikli yorumları yayınlamıyorum!