Ortalıkta görünmüyorsam ya blog tasarımı yapıyor ya da kişisel meselelerimle uğraşıyorumdur.Belki de uzaylılar tarafından kaçırılmışımdır, kim bilir?

Çarşamba, Temmuz 08, 2015

Gelin Çantası Tatlısı / Kakaolu Süt Burger Tarifi

Sawako Kuronuma Çarşamba, Temmuz 08, 2015

Üşengeç ruhum nedeniyle yeni, yine, yeniden kolay bir tarif denemiş bulunmaktayım.Tarifin malzemeleri genel olarak evde bulunabilecek malzemeler ve yapımı oldukça kolay! Ben tarifi iftara, misafirler için yapmıştım ve gelen misafir çocukları bu tatlıya bayıldılar; bir çizgi filmde gördükleri yiyeceğe benziyormuş.Öyle ki büyüklerin hepsine kalmadı, şanslı olup deneyen büyükler de tatlıyı sevdiler. 



Malzemeler:
1 yumurta
1 Türk kahvesi fincası şeker
3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 su bardağı süt
1 su bardağı un

İç kreması için:
1 paket kremşanti
Yarım su bardağı süt



Kremanın yapılışı için;

1 paket kremşantiyi yarım bardak süt ile mikserle çırpıp buzdolabında bekletiyoruz.

Pankekin yapımı için;

Yumurta, şeker, sıvı yağ, kakao, vanilya, kabartma tozu, süt bir kabın içinde miksersiz, elde çırpıcı tel ile çırpıyoruz.Karışım karıştıktan sonra unumuzu da ekleyip tekrar çırpıyoruz.

Daha sonra teflon tavada, yağ kullanmadan, istediğimiz büyüklüğü sağlayacak şekilde, ben bir buçuk yemek kaşığı malzeme edecek şekilde kullandım, tek yönlü olarak pişiriyoruz, üst kısım göz göz olduğunda pankeki tavadan alıyoruz.Eğer çok bekletirseniz pankek koyu bir renk alıyor, yukarıdaki resimde görüldüğü üzere ön plandaki olması gereken, arka plandaki çok pişmişler, tadında sorun yok orası ayrı :)

Pişen pankekleri sertleşmesin diye ağzı açık bir poşetin içinde bekletiyoruz.


Pankekler soğuduktan sonra içine, gözenekli kısım iç kısma geliyor, kremamızı koyuyoruz ve tarif hazır!Afiyet olsun :) 

Not: Ben tarifin iki katını yaptım, tarif kolay olsa da ocak başında beklemek delirtti beni :)) Bir de tavadan hemencecik almak gerekiyor pankekleri yoksa yanıyor tek tarafı :) 

Not 2: Tarifi uyguladıktan sonra tatlıyı buzdolabına koydum, soğuk soğuk ikram edilince aynı dondurma gibi oldu :)

Not 3: Seramik tava kullanmayın.Tahta spatula kullanmama rağmen, ilginç şekilde tava çizildi.Sanırım pişirirken yağ kullanmadığımız için oldu.


15 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, tadı da çok hoş denemelisin :)

      Sil
  2. Himmmm deneyecem bunu ramazan bi ciksin da :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hadi bakalım :) Kesin seninkinin görseli daha hoş olur, bu tür konularda iyi değilim :))

      Sil
  3. Elerine sağlık,önce yapayım ne güzel dedim,çocuklar sevinir,sonra zorlayıcı yönlerini okuyunca vaz geçtim :)))

    YanıtlaSil
  4. Mmm lezzetli görünüyor, bu havalarda da çok iyi gider. Yapayım bir ara :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hadi bakalım, yaptıktan sonra nasıl bulacağını merak ediyorum :)

      Sil
  5. Kaç zamandır yapmak istiyordum. Tüm detaylarıyla vermişsiniz tarifi. Teşekkürler..Sevgiler..:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim, şimdiden kolay gelsin! :)

      Sil
  6. Oruçlu olduğumdan herhalde çok pis canım çekti lşglşj

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de oruçluyken ne görsem canım çekiyor ama iftarda yiyemiyorum hiçbir şey :) Hatta bu tatlıdan 2.kez yaptım ve çocuğunu çocuklara dağıttım :)

      Sil
  7. Şişmanlatacaksın bizi Sawako! :D Denesem mi diye düşündüm, sonra annemin yaptığı kadayıf aklıma geldi bir koşu iki bardak su içtim ve yeme isteğimi yok ettim. *zafer işareti*

    YanıtlaSil
  8. Kesin deneyeceğim !! Belki ben yapamam ama (çok beceriksizimdir) annemi zorlayacağım yapmakta... Çok çok tatlılar ekranın içine girip yemek istedim onları, YAŞASIN KİLO ALMAAAK !!!

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim! :)
Fikrinizi belirtmekten çekinmeyin..
Unutmayın!Sadece link ve hakaret içerikli yorumları yayınlamıyorum!