Ortalıkta görünmüyorsam ya blog tasarımı yapıyor ya da kişisel meselelerimle uğraşıyorumdur.Belki de uzaylılar tarafından kaçırılmışımdır, kim bilir?

Pazartesi, Haziran 22, 2015

Macaronlar Sawako'ya karşı!

Sawako Kuronuma Pazartesi, Haziran 22, 2015
Biliyorsunuz farklı şeyleri evde yapmayı denemeyi seviyorum. Özellikle bir tarifin görsel boyutu güzelse onu denemekten kendimi alamıyorum. Macaron tarifi  de gözüme kestirdiğim tariflerdendi. Etrafta dönen yok şöyle zor yok böyle zor laflarına aldırmadım.Tabi ki Sawako bunu da becerebilirdi! :) 


Bütün malzemelerini hazırladım hatta yumurta beyazlarını iki gün buzdolabında bayatlattım. Annemin çeyizime koyduğu, promosyon hassas tartıyla malzemeleri ölçtüm ve sonra fark ettim ki tartı bozukmuş! Zaten kardeşim tamir edeyim derken kırdı çöpe attı :)) Neyse ki ortalama bir şekilde malzemeleri tartmıştım :)

Ama badem unu ya da tozu her ne deniliyorsa yerine kavrulmuş bademi rondodan geçirip karışıma eklediğimde pembe malzemem tuhaf bir kahverengi hal aldı.Zaten badem tozu gerekliymiş, benim eklediğim şekilde badem un gibi değil ezme gibi kalıyordu :)) Sonuç da yukarıdaki gibi oldu. 


Peki yıldım mı hayır yılmadım!

Bu seferde badem unu alıp tarifi yapmaya koyuldum. Tarifi gramaj değil bardakla ölçerek yaptım ama badem unu az geldi, 2 çay bardağı çıktı normalde 3 olması lazımdı. Sonuç olarak bu eğri büğrü macaronlar çıktı ama tatları harika oldu :)) 

Sanırım badem unu az geldiğinden bir de çok pişirdiğimden bu kadar biçimsiz oldu fakat içi o istediğim sakızımsı kıvamdaydı.Bir dahaki badem unu aldığımda bir daha deneyeceğim.Hala kendime güveniyorum! :))


Not: Neden bu kabarcıklar oluşuyor bilen var mı? 

16 yorum:

  1. Kabarcıkların çözümü bende :) Fırına vermeden önce bir kaç kere sertçe vur :) Ayrıca birbirlerine bu kadar yakın koymazsan daha iyi olur :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Boyutunu ayarlayamadım :) Vurma işlemini de 3 kez yapmıştım aslında ama yeterince sert yapmamışım sanırım :/

      Sil
  2. Karisimi tepsiye sıktıktan sonra tepsiyi 3 yada 4 kez tasa vurman lazim ki kabarciklar kaybolsun. Ama ben 7 8 kere vurmustum 😂 cunku anca o zaman kaybolmustu kabarciklarim. Birde tarifte tebsiye koyduktan sonra firina koymadan once bekletin gibi bisey yaziyo muydu? Benim tarif oyleydi ve bekleme suresi cok sıkıcı!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 3 kez tepsiyi masaya vurdum ama yine kaybolmadı demek ki daha da vurmam lazımmış :) Bir yerde görmüştüm kabuk bağlayana kadar bekletin diyordu ama cesaret edemedim sönerse diye, böyle de biçimsiz oldu :)

      Sil
    2. Aslında sönmek yerine çok az daha kabarıyo :D ben tepsiyi vurduktan sonra babam içerden ne yapıyoruz diye bakmaya gelmişti endişeyle :P

      Sil
  3. Bu arada ellerine saglik. Ilk deneme icin bence gayet guzel 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında 2.denemem alttaki ama inat ettim o etekli macaronlardan yapacağım!Çok içimde kaldı :)

      Sil
  4. Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :)) Pek azimli sayılmam aslında sanırım biraz inatçıyım :)

      Sil
  5. Ilki için bişi diyemicem ama ikincilere bakınca doğru yoldasın hi i gözüküyor :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 3. denememle olacak gibi, güveniyorum kendime :))

      Sil
  6. Yaptıkların bile o kadar leziz görünüyor kii :))Oruçlu olmanın bir etkisi mi bilemedim ama yinede başarmaya çok yakınsın , tebrikler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tatlarında sorun yoktu, hatta güzeldi de tek sorun görüntüleri :)) Teşekkürler!

      Sil
  7. Makaron gerçekten çok hasas, zahmetli tarfilerden :) Bende sizin gibi yılmadım, azmettim ikinci ya da üçüncü denemem de başardım, şkr :) Makaron için gerçekten gramaj çok önemli bunun yanısıra oda şartları da önemli, nemsiz normal sıcaklık lazım bu yaz aylarında hele çok zor, acıbadem kurabiyesi gibi çatlıyor bir de :) Sizinkinde çatlama olmamış ama kabarcıklar için sıkma işlemini tamamladıktan sonra abartısız 5-6 kere sert tezgaha vurmak gerekiyor ve üzerinin kabuk kaplaması için, dokunduğunuzda elinize bir şey yapışmaması lazım yani 1 saat tepsiyi dinlendirip, 125 C falan 20dk pişirmek gerekiyor böyle denerseniz belki daha iyi sonuç alabilirsiniz, fighting!! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okurken bile fenalık geldi :)) Alır yerim ya! Şaka bir yana gerçekten sinir bozucu yapımı, fazlasıyla zorlu...Bir daha azmedip denersem yapacağım inanıyorum! :))

      Sil
    2. kesinlikle yaparsın, yeter ki iste :)

      Sil

Yorumlarınız için teşekkür ederim! :)
Fikrinizi belirtmekten çekinmeyin..
Unutmayın!Sadece link ve hakaret içerikli yorumları yayınlamıyorum!