Ortalıkta görünmüyorsam ya blog tasarımı yapıyor ya da kişisel meselelerimle uğraşıyorumdur.Belki de uzaylılar tarafından kaçırılmışımdır, kim bilir?

Cumartesi, Mayıs 31, 2014

Drajeli İrmik Tatlısı

Sawako Kuronuma Cumartesi, Mayıs 31, 2014

Geçen hafta eve geldiğimde annem yine yeni bir tarif deniyordu "Drajeli irmik tatlısı".. Tabi tarifin ilk kobaylarından biri olunca ve irmikle pek aram olmayınca pek sıcak bakmadım tarife..Ama annem yine beni şaşırttı! İrmikle arası olmayan bir ben için harika bir lezzetti!
Peki siz irmik tatlısını hiç bu şekilde denediz mi?Kesinlikle denemelisiniz :)

Malzemeler:

5 su bardağı süt
1 su bardağı irmik
2 kaşık nişasta


1 paket kremşanti
1 su bardağı şeker
1 paket Eti burçak bisküvi
1 çay bardağı hindistan cevizi
Çikolatalı draje ya da bonibon

Yapılışı:

Malzemeler kısmında yazan kadar süt, şeker ,irmik ,nişastayı tencerede karıştırıyoruz ve pişiriyoruz.Piştikten sonra ılımasını bekliyoruz..

Eti burçak bisküviyi rondodan geçiyoruz ve hindistan ceviziyle karıştırıyoruz.

Tenceredeki ılıklaşan karışımın içine bir paket toz kremşantiyi döküp elle yoğuruyoruz.İçinden ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlıyoruz ve eti burçak-hindistan cevizi karışımına buluyoruz. Üzerine çikolatalı drajeyi ya da bonibonu koyuyoruz.Afiyet olsun :)

Not 1: Bonibon da dahil bazı drajeler renk veriyor ve hoş olmayan bir görüntü oluşuyor.Bu yüzden ya servis ederken drajeyi koyun ya da çikolatalı renk vermeyen draje bulun :))

Not 2: Yuvarlarken elinizi ıslatmanız işinizi daha çok kolaylaştıracaktır. 



Çekilişim hala devam ediyor, katılmadıysanız tıktık.

13 yorum:

  1. Bu blogun her telden çalması çok hoş gerçekten :) Sadece Uzak Doğu değil herşeye değinmeniz çok güzel ^^ Afiyet olsun size de denenecekler listeme aldım bile :))

    YanıtlaSil
  2. kremşanti irmik tatlısına konunca zaten çok güzel oluyor ama ben koyup çırpıyordum senin versiyonunda yoğruluyor. hmm belki ben yine çırpar burçağı sonra koyar yoğururum bilemedim ama bu tarifi muhakkak denerim ;)
    hatta sanırım bu hafta gelecek şanslı misafirler bundan yiyecek :D

    bu hafta bir de ders çalışıyorum kendime senin bloguna gelmeyi yasaklıyorum, dizilerde filmlerde gözüm kalmasın :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yalnız bu tarifte kremşanti sütle karışmadan paketinden çıktığı toz haliyle irmiğe atılıp yoğuruluyor yanlış anlaşılma olmasın, sonra sorumluluk almam üzerime :)) Afiyet olsun şimdiden...
      Ben de izleyemiyorum ki artık, vaktim yok pek..Bir süre ben de mi girmesem bloguma :))

      Sil
  3. mən bundan yapmak deyil bu tatlıyı yemək istəyirəm ^_^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir dahaki yaptığımda söylerim, Azerbaycan'dan Türkiye'ye ışınlanırsın:))

      Sil
  4. Huhuuu deniciğim ama umarım bir felaketle sonuçlanmaz :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu sefer sakın ola 2 katı tarif deneme, normali yetiyor da artıyor..Sonra tarifi yanlış vermişsin gibi sözleri kabul etmem :))

      Sil
    2. hahayyyt hadi oradan bu sefer doğru ölçü verdiğine emin ol bence şekerim :))

      Sil
    3. Ben eminim tarifimden tamam mı?! :))
      Yap da seninkini de görelim :))

      Sil

Yorumlarınız için teşekkür ederim! :)
Fikrinizi belirtmekten çekinmeyin..
Unutmayın!Sadece link ve hakaret içerikli yorumları yayınlamıyorum!