Ortalıkta görünmüyorsam ya blog tasarımı yapıyor ya da kişisel meselelerimle uğraşıyorumdur.Belki de uzaylılar tarafından kaçırılmışımdır, kim bilir?

Cuma, Mart 21, 2014

Kimbap Tarifi

Sawako Kuronuma Cuma, Mart 21, 2014

Uzun zamandır yapmak istediğim bir tarifti ve sonunda yaptım :) Hem görünüş olarak hoş hem de lezzetli bir tarif!

Malzemeler
Pirinç
Sosis
Yosun (Ben üzüm yaprağı kullandım)
Salatalık
Yumurta
Havuç
Susam, baharat





Yapılışı

*Öncelikle pirincimizi, sıcak suda 40-45 dakika bekletiyoruz, ben bir bardak pirinç kullandım, siz ne kadar kullanmak istiyorsanız o kadar pirinç kullanabilirsiniz.

*Yeteri kadar bekletilen pirincimizi, üzerinde hafif su görünecek kadar su ekleyip, suyunu çekene kadar pişiriyoruz.


*Salatalıkları soyup uzun şeritler halinde doğruyoruz, ben iki salatalık kullandım.

*Sosisleri uzunlamasına keserek, kızartıyoruz, sanırım bir paket sosisin yarısını kullandım:))

*Havuçları da aynı şekilde uzunlamasına keserek, kızartıyoruz, ben iki havuç kullandım.

*Yumurtalarımızı çırpıp omlet gibi arkalı önlü pişiriyoruz, ben iki yumurta kullandım.Soğuduktan sonra uzunlamasına şeritler halinde kesiyoruz.

*İsterseniz içine kırmızı biber, yeşil biber v.s. uzunlamasına kesip kızartıp kullanabilirsiniz.

Tüm bunları yaptıktan sonra, yaprağımızın üstüne bir miktar pilav, yumurta şeridi, salatalık ve kızarmış  havuç ve sosisi aşağıdaki gibi pilavın etrafını kaplayacak şekilde koyuyoruz.Dilediğimiz baharatları ve susamı üzerine attıyoruz, ben pilav tuzsuz olduğu için tuz,pul biber ve susam kullandım.-Unutmadan yaprak pek taze olmadığı için sıcak suda kaynakttık :)Siz taze yapraktan salamura yaprak kullanırsanız hem daha lezzetli olur hem de tuza ihtiyacınız kalmaz-



Daha yakından görünüşü;


Daha sonra yaprağı kenarları açık kalacak şekilde sarıyoruz.Yaprağın altında bulunan ahşap amerikan servis, Pal'ın diğer adı...Eğer sizde Pal yoksa üzülmeyin elle de sarılabiliyor.Ben birkaç kere öyle sardıktan sonra üşenip elle sarmayı tercih ettim, daha kolay geldi bana :))




Sardığımız kimbaplarımızı aşağıdaki şekilde kesiyoruz.




Yan çevirip tabaklarımıza koyuyoruz ve kimbabımız hazır!Afiyet olsun !!




Not 1: Pirinçler iyice pişmeli yoksa yapraklar dayanamayıp yırtılıyor.

Not 2: Eğer kullanacağınız üzüm yaprağı tuzsuz ise pilava tuz ekleyin yoksa tadı belirgin olmuyor.


45 yorum:

  1. yanlız asma yaprağı yerine yosun kullanınca pek de bizim damak tadımıza uymuyor biliyor musun :D deneyimlerimden biliyorum :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çoğu konuda miğdesizimdir her şeyi yerim :)) Ama yosunun kokusu konusunda kendime güvenemedim, bir de eve karides,midye falan sokmayan bir anneye sahibim, yosunun hiç oluru yoktu :)))

      Sil
  2. Kızım sen chatluck mısın nesin ya :) nerden bulup da uğraşıyorsun :) Eşşeğin aklına karpuz kabuğu düşüyorsun olmaz ki ama :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlginç şeyler denemeyi seviyorum.Misafirlerimiz geldiğinde yapıp Türk mutfağı yetmedi, dünya mutfağına atıldım havası yapacağım :))

      Sil
  3. Yanıtlar
    1. Ben beğendim, içindekilerle tadı çok iyi oluyor :) Yalnız yapacaksan, eğer yapraklar tuzlu değilse pilava tuz at yoksa tuzsuz kalıyor :))

      Sil
  4. yazılarını ve tariflerini beğenerek takip ediyorum ve bu blog gibi başka bi blog yok diye düşünüyorum :D seni de çok seviyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, çok şımardım şu an :))

      Sil
  5. Bunu ben de denemek istiyoruum. Bizim eve de mideye, yosun falan girmiyor. :3 Ben de denersem yaprak kullanırım herhalde. :D Yazı için teşekkürler. :)

    YanıtlaSil
  6. Gerçekten sawakooo....nerden aklına geldi...ama iki gelmiş bizde nasıl yapıldığını öğrenmiş olduk...şu yosun yerinine ûzüm yaprağı fikri mükemmel.... Merak ettim şimdi Bi gün bende deniycem bakalım becerebilecekmiyimm....ayrıca ilk gösterdiğin fotoğraf tarifin bitmiş hali yani....o fotoğraf sanki nira SUSHİ(suşi) andırıyo gibi sencede öle deilmi?😃😃😃

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım ben de yaprak kullanmayı internette gördüm, Türk kızlarının dahiliğinin sonucu... :)) Genellikle sushide olduğu gibi birçok üründe sararak şık görüntüyü elde ediyolar, yumurta rulosu tarifine baktığında göreceksin bu yüzden benzemeleri doğal :)

      Sil
  7. ben de denemiştim bunu bi kaç ay önce, ve burda görünce tekrar canım çekti :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biraz uğraşlı ama lezzetli bir tarif, üşenmesem tekrar yaparım :))

      Sil
  8. yaa ben yumurtadan nefret ettiğim için tadı nasıl olacak bilemiyorum ve cesaret edemiyorum :((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tadını biz çok beğendik :) Çok güzel bir lezzet ortaya çıkıyor..
      Ben de yumurtayı bütün kısımları pişmeden yiyemiyorum ve bu tarifte omlet şeklinde yapılıyor..Denemelisin :)

      Sil
  9. Kimbap in tadini gercekten cok merak ediyorum o yuzden bu tarifi en yakin zamanda deneyecegim tesekkurler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oldukça lezzetli bir tarif, biraz uğraştırıyor ama buna değiyor :)

      Sil
  10. Bu çubuklardan nerede bulabilirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bana bunlar Japonya'dan hediye geldi ama sen butikler de falan bulabilirsin :) İnternetten alışveriş yapıyorsan alışveriş yazılarıma bakabilirsin, chopstiklerin mevcut olduğu birkaç siteden alışveriş yapmıştım :)

      Sil
  11. kurabıye tarıfınden sonra burayı keşfettim gerçekten tadı güzel oluyor mu sawako-chan ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle tadı çok lezzetli ama üzüm yaprağıyla :))

      Sil
    2. hııımmmm .... ilginç aklımda bulunsun bu yapmak istediğimde buraya uğrayacagım ..:)

      Sil
  12. cidden lezzetli duruyor ve canım da çekti ama yapmaya üşendim :( acaba bir kore restourantında bulabilme şansım var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Büyük ihtimalle vardır ama dışı yosunla kaplı olur :)

      Sil
  13. Bildiğim kadarıyla pirinci yaprağın üstüne yayıp malzemeleri oyle koyman gerekirdi. çünkü kestiğinde pilavda yaprağın içinde silindir gibi durmalı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim tarif aldığım site bu şekilde yapmıştı onu uyguladım ben de :) Yalnız o dediğin şekli belki yosunla yapabilirsin ama asma yaprağıyla yapmak pek mümkün gelmiyor :)

      Sil
  14. Çubuk almak isteyenleri koreanturkde satilanlari öneriyorum... Bende aldim mükemmel bir şey! ^~^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok daha uyguna ebay, miniinthebox, aliexpress gibi sitelerden alınabilir :)

      Sil
  15. Yanıtlar
    1. Amerikan servis olarak almıştım ama ona gerek yok onsuz da sarabilirsin ;)

      Sil
  16. Yanıtlar
    1. Evet ama sarması mesele olabilir, emin olamadım :)

      Sil
  17. Yanıtlar
    1. Hayır :) Her şey yukarıda anlattığım gibi :)

      Sil
  18. Doğruyu söyle hepsini yediniz mi yoksa bi şekilde çöpe girdiği oldu mu
    :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hepsini yedik, birlikte hepsi lezzetli oluyor :) Aslına bakarsan blogumla dalga geçen erkek kardeşim her seferinde bu tarifi yapmamı istiyor ama ben üşeniyorum, çok uğraşlı diye :)

      Sil
  19. Yaa uzun zamamdir merak ediyordum denedim gayette güzel oldu (susam sevmedigim icin koymadim) susam koyunca tadinda ne gibi degisiklik olur fazla etkiliyomu o tadini? (Asil tadi merak ediyorum ama susam koymaya cesaret edemiyorum 😂 tarif uçin teşekkürlerr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Susamı ben de çok koymadım, hafif susam tadı oldu benimkisinde :)

      Sil
  20. Bu yaprakları annelerimiz kış için salamura yapıyor belki bilirsin, o yapraklarla olur mu peki?

    YanıtlaSil
  21. geniş pazı yapraklarını da hafif haşlayıp sararsanız ondan da güzel oluyor..

    YanıtlaSil
  22. ya bu altında sardığın şeyi nerden aldın acaba yada nerden bulabiliriz biliyormusun

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim! :)
Fikrinizi belirtmekten çekinmeyin..
Unutmayın!Sadece link ve hakaret içerikli yorumları yayınlamıyorum!