Ortalıkta görünmüyorsam ya blog tasarımı yapıyor ya da kişisel meselelerimle uğraşıyorumdur.Belki de uzaylılar tarafından kaçırılmışımdır, kim bilir?

Perşembe, Şubat 13, 2014

Bademli Baykuş Kurabiye

Sawako Kuronuma Perşembe, Şubat 13, 2014



Kurabiyelere bayılırım, hem yapmaya hem de yemeye:) Geçtiğimiz günlerde, annemle Derya’nın dünyasını izlerken bu tarifi gördük ve kurabiye canavarı ben hemen  denemeye karar verdim, oldukça sevimli bir tarif!

Malzemeler
1 paket margarin (oda sıcaklığında bekletilmiş)
1 su bardağı şeker; rondoda 2-3 kere çekilmiş
3 bardak un
2 yemek kaşığı nişasta

2 yumurta sarısı
Yarım su bardağı badem ( rondoda çekilmiş)
15-20 adet badem (baykuşumuzun gagası için)
Dr otker acı badem aromalı vanilya
Damla çikolata




Yapılışı

İlk önce oda sıcaklığında bekletilmiş margarin ve şekerimizi mikser yardımıyla bir kapta karıştırıyoruz.Daha sonra içine yumurta sarılarımızı da ekleyip tekrar mikserle karıştırıyoruz.Sonrasında mikseri kaldırıp, badem aromalı vanilyamızı -ben onu markette bulamadığımdan şekerli vanilin kullandım- 3 su bardağı unumuzu,rondada çekilmiş yarım su bardağı bademimizi ve 2 yemek kaşığı nişastamızı elle yoğuruyoruz.Yoğurma işlemi bittikten sonra hamurumuzu 1 saatlik dinlenmesi için buz dolabına koyuyoruz.



1 saat sonrasında çıkardığımız hamuru, merdane yardımıyla açıyoruz, çok kalın ya da çok ince olmayacak şekilde…



Hamuru açtıktan sonra su bardağı yardımıyla yuvarlak parçalar elde ediyoruz ki bunlar baykuşumuzun vücudu olacak.Yeteri kadar, su bardağıyla baykuş vücudu yaptıktan sonra aralarda kalan hamurları toplayıp tekrar açıyoruz ve bir kapak yardımıyla küçük yuvarlak parçalar elde ediyoruz, bu küçük yuvarlak hamurlarımızın üzerine ben pasta kreması şeysinin ucuyla bastırıp çemberle elde ettim, baykuşun göz çemberleri için, siz işinize yarayacak başka bir şey de kullanabilirsiniz.


Elde ettiğimiz çemberleri, su bardağıyla kestiğimiz baykuşumuzun bedenin üzerine koyuyoruz, göz çemberleri olarak… Baykuşumuzun gagası için; çemberlerin arasına bir adet badem koyuyoruz
Çemberlerin içine damla çikolata koyarak baykuşumuzun gözlerini yapıyoruz ve son olarak çatal yardımıyla bastırarak kanatlarını yapıyoruz. 175 derecedeki fırına atıyoruz.Afiyet olsun!





4 yorum:

  1. Ellerine sağlıııkk..
    ne güzel olmuş...
    baykuş en bi sevdiğim :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler canım, bu aralar baykuşlu şeylere taktım:))

      Sil
  2. Yani ben diyiyim ki sana ilk defa bugün gördm ve aşııkkk oldum bu blogaa tasarımı ooo kadar özgün ki ben bu kadar özgün tasarım az gördüm hemen takip etmek istiyorum bi tasarım bölümünde falan mı okuyorsun veya kursa falan mı gidiyorsun bende böyle şeylere meraklıyım tavsiyelerin neler böyle dadlu bir blog tasarlamak için :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blog konusunda daha önce hiçbir fikrim yoktu araştıra araştıra sevdiğim resimleri toplaya toplaya kendi tasarımımı oluşturdum :) Tavsiyem bol araştır ve özgün ol :) Tasarım okumadım zaten araştırdıktan ve içine sineni yaptıktan sonra da gerek yok blog konusunda tasarımcı olmaya:) Çok teşekkürler güzel yorumun için :)

      Sil

Yorumlarınız için teşekkür ederim! :)
Fikrinizi belirtmekten çekinmeyin..
Unutmayın!Sadece link ve hakaret içerikli yorumları yayınlamıyorum!