Ortalıkta görünmüyorsam ya blog tasarımı yapıyor ya da kişisel meselelerimle uğraşıyorumdur.Belki de uzaylılar tarafından kaçırılmışımdır, kim bilir?

Perşembe, Ocak 30, 2014

Hoddeok / Ev yapımı

Sawako Kuronuma Perşembe, Ocak 30, 2014




Hamur için malzemeler (6 adet) :

1 su bardağı un
Çeyrek çay kaşığı tuz
6 çorba kaşığı süt
Yarım çay kaşığı kuru maya 
Çeyrek çay kaşığı şeker


İçine koyulacak malzeme için;

Çeyrek çay kaşığı toz tarçın
2 yemek kaşığı, ezilmiş ceviz
6 yemek kaşığı esmer şeker




Yapılışı:

Yarım çay kaşığı kuru mayayı 3 yemek kaşığı ılık suyla eritin.10 dakika sonra, unu,çeyrek çay kaşığı şeker ve tuzu,sütü ve maya-su karışımını karıştırıp yoğurun ve 3 saat ılık bir yerde mayalanması için bekletin.

3 saat sonra mayalanan hamur hazır olduğunda, ellerinizi yağlayın ve hamuru eşit altı parçaya bölün.Elinize aldığınız her parçanın içini açarak, ceviz, tarçın ve esmer şeker karışımını koyun (ben  sadece ceviz değil, ceviz-fındık karışımı, esmer yerine de beyaz şeker  koydum ve karışımı bol bol yaptım :))).




Daha sonra içlerini doldurduğunuz hamurları yuvarlayın.Tavaya az yağ koyup ısıttıktan sonra hamur toplarını tavaya koyun.


 Ve spatula yardımıyla üzerine bastırarak hamurun yayılmasını sağlayın.Hamurun her iki tarafını da kızarana kadar pişirin.


Hamurun her iki tarafını pişirdikten sonra, soğutmadan sıcakken servis edin ya da hemen afiyetle de yiyebilirsiniz :))

10 yorum:

  1. Ellerine sağlık.
    Uzun parmaklılar becerikli olurmuş zaten :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler canım:)) parmaklarım da deşifre olmuş oldu :p

      Sil
  2. Ummm çok lezzetli görünüyor ayrıca böyle paylaşımlarda yaptığın için çok teşekkürleer :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne demek canım:) Aslında aklımda daha büyük şeyler yapmak var da malzemeleri bulmak sıkıntı :(

      Sil
  3. Yanıtlar
    1. Müsait olduğumda bir daha yaparım, zaten ilk denediğim her şeyi ilk senle Misaki'ye yediriyorum :))

      Sil
  4. Güzel görünüyor sabah olunca yapacağım tsk

    YanıtlaSil
  5. illa kuru maya mı olması gerekiyor normaol maya olsa olmazmı? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tarifinde kuru maya yazıyordu, hiç denemedim yaş mayayla ama zaten yarım çay kaşığı mayayı yaş mayadan ayarlamak kolay olmaz:)

      Sil

Yorumlarınız için teşekkür ederim! :)
Fikrinizi belirtmekten çekinmeyin..
Unutmayın!Sadece link ve hakaret içerikli yorumları yayınlamıyorum!